Antricot de vita la gratar cu garnitura de fasole

Antricot de vita la gratar cu garnitura de fasole

Ingrediente:

  • 4 bucati antricot de vita(cu os cu tot)
  • sare si piper
  • cimbru
  • Pentru marinata :
  • 1 cutie bere neagra(sau ce preferati)
  • 1/2 zeama de lamaie(sau otet de orez negru)
  • piper

Garnitura:

  • 600gr fasole alba pastai subtiri
  • 5-6 catei de usturoi
  • 200gr rosii cuburi la cutie,sau proaspete
  • marar

Mod de preparare:

Se ia un vas mai adanc,se pune berea,zeama de lamaie si piper dupa gust,se adauga antricoatele(trebuie sa fie bine acoperite cu berea).Se lasa la frigider pentru 2 ore. Intre timp se pregateste fasolea.Se curata se spala si se pune la fiet in apa cu sare.Cand este aproape gata se adauga rosiile si usturoiul.Se mai tine pe foc circa 20 de minute.La sfarsit se adauga mararul tocat fin.
Se incinge gratarul,se scoate carnea din sos,se sterge bine cu un servet de hartie si se pune la frip cate 5 minute pe mabele parti.(unse in prealabil cu putin ulei de masline,sau se poate unge gratarul cu grasimea de la carne).Cand este gata,se acopera carnea cu o folie de aluminiu pentru 5-10 minute.Apoi se serveste cu garnitura de fasole alba