Antricot de vita la gratar

antricot1

Antricot de vita la gratar

Ingrediente: antricot1

  • 4 felii de antricot de vita groase de circa 2 cm
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 fire de rozmarin
  • 2 fire de cimbru proaspat
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare:

Se sareaza si se pipereaza feliile de carne si se pun pe gratarul bine incins (trebuie pus pe foc cu cel putin 5 minute inainte). Este foarte important sa fie bine incins, pentru ca astfel carnea va ramane suculenta si frageda in interior. Se lasa la foc mare pe o parte, cam 3 minute, iar cand observati ca la suprafata ei iese sange, se intoarce, se mai lasa si pe cealalta parte 3 minute si se scoate pe un platou.

In timpul in care se face friptura, se pune intr-o tigaie putin ulei de masline, iar cand acesta s-a incins se pun ierburile si cateii de usturoi taiati jumatati. Se lasa pe foc 20 de secunde si se toarna peste carnea de vita.