Aripi de pui la gratar

Aripi de pui la gratar

Ingrediente:

  • 2 kilograme aripioare de pui
  • 1 sticla de bere blonda (500 ml)
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 1 lingurita de piper
  • 2 linguri rase sare de mare

Preparare:
Cu ajutorul unei foarfeci sau a unui cutit indepartati ultima articulatie a aripilor.
Desfaceti aripioarele pe articulatie pentru a obtine prajirea uniforma. Desfacerea aripioarelor pe articulatie permite rumenirea lor uniforma. Amestecati sarea cu condimentele si zdrobiti-le intr-un mojar. Presarati sare cu condimente pe aripioare. Frigeti aripioarele pe gratar (sau plita) pe toate partile pina sunt patrunse si rumenite la suprafata.
Stropiti aripioarele din cind in cind cu bere in timpul procesului de frigere.

Aripioarele de pui cu bere la gratar se servesc imediat, cu maioneza cu usturoi si/sau alte sosuri dulci sau picante.