Carne de miel la gratar

Carne de miel la gratar

Ingrediente: 

  • carne de miel
  • cimbru
  • rozmarin
  • 4 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml vin alb

Mod de preparare:

Taiati carnea bucati mai mici apoi o spalati si o lasati la scurs. Amestecati cimbrul, rozmarinul cu sare si piper (dupa gust) si cu uleiul de masline, puneti usturoiul pisat si continuati amestecarea pana veti avea un sos de condimente omogen, adaugati putina apa si treceti fiecare bucata de carne prin acest sos. Bolul de carne il acoperiti sui il lasati la frigider cel putin 4 ore ca sa se marineze. Partea cea mai usoara vine in jurul gratarului cind s-au incins carbunii si puneti carnea care in cinci minutre va incepe sa emane un miros imbietor. Bucatile de carne se intorc de pe o parte pe alta pana cand s-au rumenit. Spre final se stropesc cu vin alb. In functie de preferintete fiecaruia de nivelul de prajit, luati carnea de pe gratar si serviti.