Ceafa de porc marinata cu vin

Ceafa de porc marinata cu vin

Ingrediente:

  • 4 bucati ceafa de porc
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura mustar
  • 100ml pasta de rosii
  •  250ml vin rosu sec
  •  cimbru usacat
  •  oregano uscat
  •  1/2 lingurita boia iute
  •  1 ardei iute (desi personal prefer tabasco pentru sosul asta)

Mod de preparare

Intr-un vas incapator, se amesteca piperul cu otetul cu mustarul cu sucul de rosii, vinul oregano, boia si se bune ardeiul iute taiat marunt (sau tabasco — 1/2 ligurita). Secretul la fripturile de porc(mai ales cele pe gratar) este dea nu se pune sare in eventualele baituri si nici cand friptura este pusa pe gratar ci atunci cand aceasta este aproape gata sau cand se intoarce. In baitul obtinut se baga bucatile de ceafa si se baga la congelator pentru 20-40 minute.

Se pun pe gratar.

Pofta buna!