Ciuperci simple la gratar

Ciuperci simple la gratar

Reteta 1

Ingrediente: 

  • 15 ciuperci
  • sare
  • piper dupa gust

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se presara cu sare si se lasa cateva minute. Pe un gratar incins se pun ciupercile la fript. Ca sa obtinem un gust deosebit se rumenesc pe ambele parti.

Se servesc calde alaturi de friptura la gratar cu salata asortata de legume proaspete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reteta 2

Ingrediente:

Ciuperci, zeama de lamiie, sare, mujdei de usturoi.

Mod de preparare:

Ciupercile mari (champignons, ciuperci albe de cimp, vinetica, minatarci, craite, parasol etc), bine spalate si scurse de apa pe servet din tifon si presate putin cu palma, se trec usor prin untdelemn (pus pe o farfurie), asezandu-le apoi, direct pe gratarul incins (sau pe un gratar dublu, cu care se pot intoarce mai usor).Se prajesc pe fiecare parte 3-4 minute, pana cand se rumenesc putin. Se servesc imediat fierbinti cu bucatele de unt deasupra,stropite cu zeama de lamiie si presarate cu putina sare sau stropite cu mujdei de usturoi, care si sareaza.

 

 

 

 

 

 

Reteta 3

Ingrediente: palarii de la ciuperci
branza rasa
unt
usturoi
sare

Mod de preparare:

Puneti ciupercile pe gratar doar parte interioara palariei.faceti un amestec de branza razuita, usturoi pisat, unt si sare. puneti cate o lingurita de amestec pe partea fripta si lasatile inac 3 min pe gratar