Cotlet de vita la gratar

Cotlet de vita la gratar

Ingrediente :

  • 5 cotlete de vita
  • 1 portie chimichurri
  • 5 cubulete mici de unt pentru servit

Mod de preparare :

Spalati bine carnea, apoi uscati-o cu servetele de bucatarie. Turnati cam jumatate din cantitatea de chimichurri peste ea si masati carnea cu mainile ca sa fie bine acoperita de marinata. Dati la frigider intre 2 – 4 ore.

Scoateti carnea de la frigider cu minim 1 ora inainte de a o frige, sa aiba timp sa revina la temperatura camerei.

Stergeti feliile de carne de marinata cu servetele de bucatarie. Puneti-le pe grill la foc mare cate 2 minute pe fiecare parte sa se sigileze carnea.
Pentru gratarul cu carbuni: mutati apoi bucatile de carne catre marginea grillului, sa nu fie foc direct dedesubt si lasati sa se faca cam 7-10 minute pe fiecare parte (pentru cotletele de vita) sau 5 minute pe fiecare parte (pentru cotletele de vitel).
Pentru tigaia grill: ori dati focul la mic sub tigaie si continuati sa prajiti, ori mutati carnea intr-o tava si o dati la cuptor la 200C pentru 15-20 minute.

Acoperiti bucatile de carne cu folie de aluminiu dupa ce le luati de pe gratar si lasati sa stea macar 10 minute.

Serviti cu o bucatica de unt si sos chimichurri.