Cotlet la gratar cu garnitura de cartofi

Cotlet de porc la gratar cu garnitura de cartofi

Ingrediente:

  • 1,5-2 kg cotlet de porc
  • 150 g untura (ulei)
  • 100 g faina
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • 100 g cascaval
  • 1 kg cartofi
  • piper
  • pesmet
  • sare

Mod de preparare:

Cureti cotletul de grasime, il speli si il sarezi. Fierbi cartofii in coaja, apoi ii tai cuburi mari. Razi cascavalul. Intr-o tava pui 75 g untura, 100 ml apa si rumenesti cotletul la cuptor. Intr-un vas cu 50 g untura incinsa pui faina dizolvata in prealabil in 100 ml lapte rece.

Adaugi restul de lapte si sosul format il fierbi 20 de minute, amestcand continuu, pentru a nu se forma cocoloase. Lasi sa se ra­ceasca putin si amesteci cu ouale, piperul, cartofii, sarea si asezi intr- o tava unsa cu untura si tapetata cu pesmet.

Deasupra torni smantana si presari cascaval ras. Pui tava la cuptor si lasi 30 de minute, la foc moderat. Dupa gratinare lasi compozitia sa se raceasca si o portionezi. Tai cotletul si servesti cu garnitura de cartofi.