Cotlete de miel la grătar

Cotlete de miel la grătar

Ingrediente: 

  • PregătiÅ£i aceste cotlete pentru ieÅŸirile la iarbă verde sau pentru un grătar în familie.
  • Ingrediente:
  • 6 cotlete de miel, cu os, cu grosime de aproximativ 2 cm
  • 1 lămâie
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 3 crenguÅ£e de rozmarin
  • 3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Preparați marinata: curăţaţi şi pisaţi usturoiul, extrageţi zeama de lămâie,

desprindeÅ£i acele de rozmarin de pe tulpină, si amestecaÅ£i usturoiul, cu zeama de lămâie, uleiul de măsline rozmarin, sare ÅŸi piper.

Turnaţi marinata peste carne şi lăsaţi-o să acţioneze minim 30 de minute.

Frigeţi carnea pe grătar sau plită, la foc mediu, pe ambele părți. Folosiți un clește pentru a întoarce cotletele, nu furculița (dacă înțepați carnea, își va pierde din suculență).

Pentru a păstra cotletele de miel suculente, în momentul în care le puneți pe grătar trebuie să fie la temperatura camerei.