Creveti la gratar

Creveti la gratar

Ingrediente: 

  • 1 kg creveti tiger prefierti
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lamaie
  • sare si piper

Mod de preparare:

Pregtiti marinata: amestecati uleiul de masline cu zeama de lamaie, usturoiul tocat marunt si sosul de soia. Adaugati piper si sare (atentie la sosul de soia care este sarat).

Turnati marinata peste creveti (crevetii sa fie cu tot cu capete si cu crusta) Intr-un bol. Acoperiti bolul si puneti-l la rece pentru 2 ore.

Incinge-ti gratarul bine. Daca folositi gratar electric, ungeti-l cu putin ulei. Puneti crevetii, unul langa altul, bine scursi de marinata.

Crevetii se prajesc maxim 5 minute pe fiecare parte.

Crevetii se servesc calzi, alaturi de salate sau alte fructe de mare la gratar.

Prajiti cu tot cu cap si crusta, crevetii isii pastreaza sucurile si sunt foarte buni la gust. Se curata cand se consuma. Pregatiti servetele parfumate sau boluri cu apa si lamaie pentru a va clati.

Puteti pregati crevetii la gratar fara a-i marina in prealabil. Stropiti-i doar cu putina zeama de lamaie si presarati sare si piper inainte de a-i pune pe gratar. In acest caz, dureaza doar 10 minute sa ii preparati. Puteti sa ii serviti cu sosuri langa.