Dorada la gratar

Dorada la gratar

Ingrediente: 

  • 4 dorade
  • 4 dovlecei mici
  • 400 de grame de ciuperci pleurotus
  • 1 lingura de oregano uscat
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Preparare:

Curatati de solzi si intestine pestii. Curatati usturoiul si pisati-l. Extrageti zeama din lamaie. Sarati si piperati pestii. Ungeti-i cu putin ulei si presarati este ei oregano uscat.

Preparati un mujdei de usturoi. Amestecati usturoiul cu zeama de lamaie si ulei, sare si putin piper.

Taiati in fasii groase de 1 centimetru, pe lungime, dovleceii. Aplatizati usor, cu dosul palmei, ciupercile. Sarati ciupercile si dovleceii.

ÃŽncingeti gratarul sau plita.

Frigeti dovleceii si ciupercile pe gratar, pe ambele parti. Scoateti ciupercile si dovleceii de pe gratar si stropiti-le cu mujdeiul de usturoi.

Frigeti pestii pe ambele parti, cate 8-10 minute pe fiecare parte.

Serviti pestii cu legumele facute la gratar.

Daca doriti ca pestele sa fie mai bine facut, crestati-l pe ambele parti in 2-3 locuri inainte de a-l pune pe gratar.

Taguri: