
Dovlecei marinati la gratar
Ingrediente:
- dovlecei (in cantitatea dorita)
- o vinegreta preparata din vin rosu
- un pic de ulei de masline si alte ierburi
- rozmarin sau usturoi
Preparare:
Spala si usuca dovleceii. Taie in felii de-a lungul legumei sau in rondele – oricum preferi si lasa-le pe o hartie absorbanta.
Cu ajutorul unei furculite, fa gauri in fiecare felie. Toarna vinegreta din vin rosu pe dovlecei si lasa la marinat (de exemplu cat timp se prepara friptura – prepara acesti dovlecei la gratar la final deoarece vor fi gata repede
Aseaza-i pe gratarul nu foarte incins pentru a prinde acele urme apetisante de gratar. Asezoneaza cu rozmarin sau usturoi si lasa-i sa se gateasca pana se inmoaie. Mai poti turna un pic de vinegreta pe ei dupa ce s-au gatit.
Poti asezona cu zeama de lamaie si apoi sa presari piper pentru un gust diferit.
Pofta buna!