
File de salau la gratar cu dovlecei
Ingrediente:
- Un salau de 1,4 – 1,8 kg ,
- 1 kg dovlecei
- 50 gr ulei de masline
- sare , piper
- suc de lamaie
Mode de preparare
Se curata salaul, se fileteaza, se scoate si pielea, dam cu sare si piper, incingem gratarul, frigem pestele pe fiecare parte 4-5 min.vDovleceii ii taiem felii cat mai subtiri si apoi ii taiem in lung, punem intr-o oala apa la clocotit cu sare, cand apa clocoteste oprim focul, punem dovleceii, amestecam un minut, ii scoatem intr-o strecuratoare si ii racim imediat, ii scurgem bine de apa, punem un pic de sare si piper, ulei de masline . Restul de ulei de masline il amestecam cu zeama de lamaie, in momentul servirii punem pestele pe o farfurie impreuna cu dovleceii, turnam sosul de ulei si lamaie.