Frigarui la gratar

Frigarui la gratar

Ingrediente: 

  • 5-6 pulpe pui partea superioara
  • 400 gr piept de porc (poate sa fie si ceafa sau pulpa porc)
  • 2 ardei grasi (rosii, galbeni , verzi , de care dispuneti)
  • 5-6 bucati ceapa
  • slanina afumata
  • sare. piper macinat, delikat (optional)
  • ulei
  • tepuse de lemn pentru carne

Mod de preparare:

Pulpele de pui trebuie sa fie mai maruntele . Se dezoseaza si se pun deoparte . Pieptul de porc se portioneaza in cuburi potrivite ,la fel si slanina. Se pune intr-un vas circa 150 ml ulei punem sare, delikat si piper din abundenta). Curatam ardeii si ceapa . Ii spalam sub jet de apa si ii portionam . Amestecam uleiul cu condimentele amintite mai sus si obtinem baitul in care vom pune bucatile de carne ,slanina afumata, ceapa si ardeii. Amestecam totul ca baitul sa patrunda toate ingredientele, acoperim vasul si il lasam la rece pentru 3-4 ore .
Dupa ce am lasat carnita,slanina, impreuna cu ceapa si ardeii la odihna in bait incepem sa tragem totul pe tepusele de lemn . Incepem cu carnita de pui, punem o buc de slanina , ardei , ceapa , carne de porc , iar slanina …..
Asezati frigaruile pe gratarul incins unde le veti lasa pana se rumenesc frumos .