
Friptura de miel la disc
Ingrediente :
- 1 kg pulpa de miel fara os si piele
- zeama de lamaie-de la 1-2 lamai
- 5-6 catei de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- 3-4 linguri de ulei
Mod de preparare:
Se spala si se portioneaza bucatile de carne incat sa aiba marimea unei fripturi obisnuite si cam aceeasi grosime pentru a se frige toate odata
Se piseaza fin usturoiul.
Se face un amestec din: usturoi, ulei, sare, piper, putin cimbru si zeama de lamaie.
Se ung bucatile de carne cu acest amestec si se lasa sa se patrunda aromele macar 1 ora.
Inainte de a frige carnea pe gratar/disc, trebuie sa ne asiguram ca bucatile de carne au aceeasi temperatura cu a mediului
Se scoate carnea din timp din frigider
Se unge bine gratarul/discul cu slanina sau cu ulei si se aseaza carnea dupa ce discul a fost bine incins.
Se rumeneste bine carnea fara sa o ardem.
Se serveste calda, cu salata de sezon,sau cu mamaliga si mujdei de usturoi
In timpul frigerii, se poate unge friptura cu o parte din amestecul in care a fost macerata carnea.