Friptura de muschi de vita la gratar in crusta

Friptura din muschi de vita la gratar in crusta

Ingrediente:

  • muschi de vita
  • mustar de Dijon cu nuci (sau mustar amestecat cu putina nuca macinata)
  • piper
  • sare

Mod de preparare :

Puneti carnea pe gratar (bucata intreaga groasa). Condimentati cu piper negru macinat.

Cand e bine rumenita pe o parte, intoarceti bucata de carne. Nu o presati si nu o intepati in timp ce se frige.

Spre final, presarati sare. Puteti sa verificati daca e facuta mediu prin apasarea cu degetul. Carnea trebuie sa fie moale, dar sa opuna o usoara rezistenta.

Ungeti fripturile cu mult mustar, sa se formeze o crusta.

Lasati-le sa mai stea inca 2 minute pe grill-ul incins (dar opriti focul, daca e facuta carnea). Mustarul de Dijon cu aroma de nuca va crea o crusta delicioasa. Scoateti carnea pe o farfurie pre-incalzita si lasati-o 5 minute fara sa o atingeti. Apoi o sectionati in felii groase, perpendicular pe fibra.

Pofta buna!