Gratar pe disc

Gratar pe disc

Ingrediente:

  • 400 gr carne pt gratar
  • 2-3 pulpite de pui
  • 1 kg de cartofi
  • 30 gr de slanina de porc
  • 200 gr de untura de porc
  • 200 ml de bere amestecata cu vin alb
  • sare,piper,condimente,praf de usturoi

Mod de preparare:

Carnea o condimentam si o lasa la macerat in bere si vin cam 2 ore.Facem foc sub disc si il lasam sa se incinga.Punem slanina taiata felii pe marginea discului,o lasam sa se topeasca,pe urma punem carnea sub slanina,in asa fel incat sa absoarba grasimea de la slanina.Carnea o prajim in sange.Cand e gata carnea punem untura la topit si cand s-a incins adaugam cartofii taiati pai.Carnea o punem peste cartofii pai si cand sant aproape gata cartofii,prajim in untura si carnea pana devine crocanta.Se serveste cu salata de legume de gradina. 

Taguri: