Iepure la gratar cu lamaie si iaurt

Iepure la gratar cu lamaie si iaurt

Ingriediente: 

  • 4 bucati de iepure (doua pulpite din fata si doua din spate)
  • 3-4 linguri de ulei de arahide
  • 3-4 catei de usturoi
  • O lingurita de cimbru
  • O jumatate de ceasca de vin demidulce sau dulce
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • O ceasca de supa de pui sau de iepure
  • Un sfert de ceasca de iaurt
  • Sare, piper dupa gust

Mod de preparare:

Bucatile de iepure se condimenteaza cu sare si piper. Pentru o aroma deosebita se poate presara si putin oregano pe carnea de iepure. Cateii de usturoi se taie in bucatele. Iepurele se impaiaza cu usturoiul, dupa care se rumeneste pe grilajul cuptorului incalzit la 350 de grade. Iepurele este o carne foarte delicata deci este foarte important sa fie supravegheat in permanenta, pentru a se face atat cat este nevoie. Pe de alta parte, este important sa fie bine facut pe ambele parti. Cand a prins acea culoare rumenie, bucatile de carne trebuie scoase.

Intre timp poti prepara sosul. Intr-o cratita pune putin ulei, vinul, zeama de lamaie si supa de pui si fierbe-le pana cand cantitatea de sos scade la o treime. Da sosul la o parte de pe foc si adauga iaurtul treptat, amestecand in continuu. Cand iaurtul s-a amestecat bine cu sosul, aseaza bucatile de iepure pe un platou si pune sos peste el din abundenta.

Daca ai nevoie de o garnitura pentru reteta ta de iepure la gratar, poti oricand sa pregatesti si niste cartofi la cuptor, sau o garnitura de ore.