Legume la gratar cu sos

Legume la gratar cu sos

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 1 ardei gras rosu
  • stiulete de porumb tanar
  • 2 tulpini de telina verde
  • 2 cepe rosii
  • 1 rosie
  • 100 grame de ciuperci
  • 1 lingura de ulei
  • 75 grame de branza moale
  • 3 linguri de smantana
  • sare, piper

Se spala si se curata ardeiul gras, dovleceii, ciupercile, tulpinile de telina si ceapa. Se taie in bucati mai mari si se stropesc cu ulei, apoi se presara cu piper. Se infig alternativ, in tepuse din lemn de bambus.

Se frig pe gratarul incins, timp de 8 minute, avand grija sa fie intoarse pe toate partile, ca sa nu se arda. Cand sunt gata se presara cu sare dupa gust.

In timp ce se frig legumele, se amesteca intr-un bol branza cu smantana. Se servesc frigaruile alaturi de sosul de branza.