Mici din carne de vaca la gratar

Mici din carne de vaca la gratar

  • Ingrediente: 
  • 1 kg carne de vaca
  • 200 g seu de vaca
  • piper
  • ienibahar (piper jamaican)
  • oriandru
  • cimbru
  • 4 catei usturoi
  • sare
  •  lingurita cu varf de bicarbonat

Mod de preparare:

Treci carnea si seul de 3 ori prin masina de tocat. Zbrobesti usturoiul impreuna cu o lingurita rasa de sare, cu dosul unei linguri si adaugi 200 ml apa calduta, apoi amesteci bine. Dupa ce ai amestecat, il strecori peste carne, unde adaugi si bicarbonatul, ca sa creasca mititeii la prajit si sa devina pufosi. Pentru aroma pui un varf de lingurita cu ienibahar si coriandru (specifice pentru mititei). Daca nu ai, poti pune o lingurita rasa de cimbru pisat. Amesteci bine tocatura si o bati cu mana pana cand se omogenizeaza, apoi o pui intr-o punga de nailon si o introduci in frigider, unde o lasi pana a doua zi. Prin masina de tocat, fara sita, numai cu cutitul, la care ai montat tubul pentru facut carnati, treci din nou carnea. Prin tub vor iesi mititeii care se rup cu mana, pe masura ce ies. Ii asezi pe un platou uns cu ulei. Se ia cate o lingura plina cu tocatura si se rasuceste intre palme, pana ce capata forma de carnacior de 2 cm grosime si 8 cm lungime.

Acum putem sa ii preparam la gratar. Cel mai ideal gratar este cel cu carbuni. Pui mititeii deja unsi cu ulei pe gratarul incins, fara sa mai fie nevoie sa il ungi cu ulei si pe acesta. Ii prajesti 4 – 5 minute pe o parte, apoi ii intorci pe toate partile, pana cand se rumenesc frumos.