Mititei la gratar

Mititei la gratar

Ingrediente: 

  • 1 kg carne de vita de la ceafa
  • usturoi,
  • ardei iute
  • 1 pahar zeama de oase
  • 1 lingurita bicarbonat
  • piper
  • sare
  • cimbru

Mod de preparare:

Pentru prepararea micilor se foloseste carnea de vita de la ceafa, iar daca se poate se mai adauga prapur sau seu de vita (100 g la 1 kg de carne).

Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat, folosind sita rara. Se adauga sare, piper macinat, ardei iute, toate dupa gust, iar la urma bicarbonat. Se framanta cu mana, dupa care se lasa sa stea in frigider 8-24 ore.

Dupa ce se scoate din frigider, se trece din nou prin masina de tocat, de data asta folosind sita cu gauri mici. Se framanta din nou adaugand zeama de oase, cimbrul si mujdeiul de usturoi strecurat.

Pentru formarea micilor, carnea de mici se trece prin masina de tocat fara cutit si sita, atasand insa palnia de facut carnati. Cand carnea de mici iese prin aceasta palnie circa 8 cm lungime care se aseaza pe un fund de lemn sau pe platou.

Micii se frig pe gratar incins si uns cu seu sa nu se prinda de el, iar in timpul frigerii se intorc mereu ca sa se friga repede si sa se rumeneasca putin. Se servesc cu mustar sau cu ardei verde, dupa preferinta.