Muschi de vita la gratar cu fasole verde

Muschi de vita la gratar cu fasole verde

Ingrediente:

  • 2 felii egale de muschi de vita (aproximativ 440 gr)
  • 4 feliute de branza de capra (aproximativ 40 gr)
  • 500 g fasole verde
  • 1 l supa de legume (sau de pui)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare:

Pregatiti focul pentru gratar. Pregatiti carnea sa fie scursa de zeama. Feliile de carne trebuie sa fie grosute (2-3 cm), nu subtiri. Carnea nu se bate! Se ung feliile de carne cu ulei pe ambele parti; se presara sare si piper dupa gust.

Separat, intr-o oala de fiert la aburi, puneti supa de legume sau de pui in loc de apa si fierbeti fasolea verde. Presarati sare si piper dupa gust peste fasole.

Puneti carnea pe gratar si fiti atenti la timpul de frigere. Focul trebuie sa fie iute. (Daca faceti carnea pe plita, plita sa fie bine incinsa)
Vita se poate servi bine facuta, medie sau in sange.
Pentru vita bine facuta, timpul de frigere este, evident, mai mare. Pentru a fi siguri ca s-a patruns bine, apasati cu clestele de gratar pe felia de carne, nu trebuie sa iasa sange cand faceti asta.
Pentru vita in sange, asigurati-va ca ambele fete s-au rumenit si luati-o de pe foc cand va avea miezul crud si fraged.
Pentru vita medie, se tine carnea cate 8 minute pe fiecare parte (timpul poate diferi in functie de puterea focului, de inaltimea gratarului si de grosimea carnii, 8 minute este un timp aproximativ dupa care sa va ghidati).

Puneti cate o felie de carne pe cate o farfurie. Peste carnea fierbinte, puneti cate doua rondele de branza de capra. Adaugati garnitura de fasole verde, fiarta la aburi de supa.

Se serveste imediat. Puteti adauga la servire si 2-3 ciupercute facute pe gratar.

Daca nu aveti branza de capra, puteti folosi un cubulet de unt cu verdeturi.