Pastrav mediteranean la gratar

Pastrav mediteranean la gratar

 

Ingrediente: 

  • 2 pastravi;
  • 1 lamaie;
  • 30 g seminte de pin;
  • 40 g masline negre, fara samburi;
  • 2 linguri ulei de masline; cartofi pentru garnitura;
  • 2 fire de rozmarin; 2 fire de cimbru verde;
  • 2 fire de oregano, verde; 1 ardei iute;
  • 4 graunte de usturoi; sare si piper dupa gust

 

 

 

 

Mod de preparare: 

Curatati si spalati pastravul, dupa care puneti-l intr-o tava. Condimentati-l cu sare si piper pe ambele parti si in interior. Stoarceti jumatate din lamaie si turnati sucul de lamaie peste pastrav, in tava.

Zdrobiti usturoiul si puneti in interior cea mai mare parte din usturoi, iar cu restul frecati bine pastravul pe ambele parti. Curatati ardeiul iute, taiati-l in doua pe lungime, si mai apoi taiati-l fidelute. Introduceti ardeiul in pastrav, dupa care introduceti in burta pestelui si ierburile aromatice (cimbru, rozmarin si oregano).

Turnati uleiul deasupra pestelui si presarati jumatate din patrunjelul verde, tocat. Dupa ce ati presarat patrunjelul, acoperiti tava cu o folie si introduceti tava in frigider, timp de 4 ore.

Cu 10 minute inainte de a scoate pestele din frigider, rumeniti intr-o tigaie, fara ulei, semintele de pin, pana capata o culoare maro-aurie. Taiati maslinele in 4 (pe lungime) si taiati jumatatea de lamaie ramasa in felii subtiri.

Curatati cartofii si puneti-i la fiert (pentru garnitura) si aveti pregatite toate ingredientele.

Scoateti pastravul din frigider si puneti-l la rumenit pe gratar. Daca aveti un gratar obisnuit rumeniti pastravul 5 minute pe fiecare parte, sau 10 minute pe fiecare parte daca aveti un gratar cu apa.

Dupa ce s-a rumenit pastravul, puneti-l in farfurie, presarati seminte de pin pe deasupra, adaugati felii de masline si cartofi natur Presarati si restul de patrunjel verde deasupra si il puteti servi