Pui intreg la gratar

Pui intreg la gratar

Ingrediente:

  • 1 pui intreg pentru grill
  • 5 catei usturoi
  • sucul de la 2 lamai
  • 150 ml coniac (sau vin sau wiskey)
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1/2 lingurita piper
  • 5 foi de dafin +1 lingurita oregano uscat macinate (in masina de cafea)
  • 2 lingurite unt moale
  • sare de mare

Preparare:

Cu o zi inainte se spala puiul, se usca cu servetele si apoi se sareaza  normal cu sare de mare. Se lasa pana a doua zi la frigider.

Pregatirea marinatei: Se striveste usturoiul si se amesteca intr-un borcanel cu sucul de lamaie, coniacul, untul, boiaua, piperul si amestecul de dafin si oregano. Se va scutura bine borcanul.

Se puiul cu pipetul in sus  si se taie de-a lungul pieptului. Seintoarce  cu interiorul in jos si se apasa puiul pana se aplatizeaza bine. Se poate intepa cu un cutit ascutit pe toata suprafata, pentru a intra aroma marinatei in carne.

Se unge bine puiul cu marinata pe ambele parti li se mai presare putina sare de mare.

Se incinge gratarul si se pune la prajit. Dupa 10 minute se va intoarce. Apoi continua sa-l intorci tot la 5 minute, ungandu-l de fiecare data cu marinata. Dupa cca 45 minute puiul va fi  gata. Il poti testa cu scobitoarea pe care o introduci in diferite zone si daca tasneste suc clar (transparent) din pui insemna ca e facut.

Se serveste imediat.