Pui marinat la gratar

Pui marinat la gratar

Ingrediente:

  • 1,3kg de pui, transat pentru a fi pregatit intreg
  • putina apa sau bere, pentru stropit
  • 2 lamai taiate pe sfert, pentru servit

Pentru marinata:

  • 3 linguri de ulei, plus extra pentru servit
  • 1 lingurita de boia de ardei, plus extra pentru servit
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • coaja si zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Se amesteca uleiul, boiaua, usturoiul si coaja de lamaie cu sare si piper. Se unge cu amestecul rezultat puiul pe pielita si se lasa la rece 30 de minute sa se marineze.

 Pentru prepararea pe gratar: se lasa cate 5 minute pe fiecare parte in centrul gratarului, apoi se trage pe margine la foc moale. Se intoarce din cand in cand. Se stropeste cu apa sau bere. Pentru a verifica daca este facut, se inteapa cu un cutit la incheietura dintre aripa si piept: carnea trebuie sa fie alba si compacta.

 Se scoate de pe gratar si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca, acoperit cu folie. Se portio-neaza, se stropeste cu zeama de lamaie si se asezoneaza, se stropeste cu ulei si boia. Se serveste cu lamaile taiate pe sfert.

Taguri: