Pulpa de miel la gratar cu usturoi

Pulpa de miel la gratar cu usturoi

Ingrediente:  

  • 1 pulpa de miel (aprox. 2 kg)
  • 1 lamaie
  • 2-3 fire rozmarin proaspat
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Se face o marinata din coaja de lamaie , usturoi si rozmarin. intr-un castron se amesteca coaja rasa de la 1 lamaie, 3-4 cei de usturoi curatati si zdrobiti, frunzele tocate de la cateva fire de rozmarin si 2 linguri de ulei de masline. Ingredientele se amesteca bine cu o lingurita, apoi cu marinata astfel obtinuta se freaca pulpa de miel care in prealabil trebuie spalata bine cu apa rece

Mielul se va coace in cuptor pe gratar, cu tava de cuptor pusa sub gratar pentru a colecta grasimea scursa. Pentru a evita raspandirea de fum si miros ce pot fi degajate de grasimea incinsa, in tava se pune si apa, care se completeaza pe masura ce se evapora. Mielul se coace la cea mai inalta treapta (200-240 grade Celsius) pentru 1h 15 (roz in interior)-1h30 (bine facut).