Pulpa de miel la gratar

Pulpa de miel la gratar

Ingrediente :

  • 1 pulpa de miel (cam 2.5 kg) 
  • 125 g mustar (din cel clasic, cu pasta neteda 
  • 2 catei de usturoi zdrobiti 
  • 2 linguri de ulei de masline 
  • 2 linguri de zeama de lamaie 
  • 2-3 fire de rozmarin (sau 1 lingura din cel uscat, dar nu macinat)
  • sare si piper

Mod de preparare:

Mai intai dezosarea si pregatirea. Faceti niste taieturi perpendicular pe oase, de-a lungul lor, degajati-le cu grija, fara sa faceti taieturi inutile si dati ciolanele deoparte Mai faceti niste taieturi (nu complete) in partile mai groase, ca sa puteti desface carnea intr-o singura foaie, de o grosime cat de cat uniforma. Taiati toate tendoanele pe care le vedeti si eliminati eventuala grasime in exces. Infigeti doua bete de frigarui de-a lungul carnii, pentru ca felia de carne cu greu obtinuta sa nu se deformeze la fript.

Amestecati bine restul ingredientelor si turnati pasta obtinuta intr-un platou. Puneti si carnea, frecati-o bine pe toate partile cu amestecul, astfel incat sa fie complet acoperita, si puneti totul la frigider, sa stea acolo minim trei ore. si nu uitati: carnea facuta la gratar trebuie intotdeauna sa fie la temperatura ambianta cand incepem s-o frigem, pentru ca daca ar fi prea rece riscam ori sa ramana cruda in interior, ori s-o ardem prea tare pana se patrunde bine.

Ungeti carnea cu marinata ramasa prin vasul in care ati marinat-o si puneti-o la fript, cam 25 de minute pe fiecare parte eventual mai putin, daca va place sa fie mai in sange.

Scoateti betele de frigarui, taiati felii nu prea subtiri si serviti.

Pofta buna!