Pulpe de pui la gratar

Pulpe de pui la gratar


Reteta 1

Ingrediente:

 

  • 2 kg de pulpe de pui intregi, cu piele
  • sare,
  • piper,
  • boia de ardei iute,
  • 2-3 catei de usturoi

 

Mod de preparare:
Pulpele, bine spalate si zvantate, se cresteaza putin, se ung cu putin ulei si se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei iute si se lasa asa pret de vreo 2-3 ore.
Se incinge bine, bine gratarul si si se pun pulpele Cand sunt aproape de gata, se stropesc cu un pic de zeama de usturoi.

 

Reteta2

Ingrediente:

  • 8 pulpe de pui
  • 400 ml iaurt
  • 1 lingura rasa de harissa
  • 1 lingura zdravana de ras el hanout
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingura rasa de sare

Crestati pulpele din loc in loc (2-3 ori pe fiecare parte).Curatati usturoiul si tocati-l fin. Amestecati iaurtul cu sare, piper, zeama de lamaie, ulei de masline, harissa si ras el hanout.Turnati iaurtul cu condimente peste pulpele de pui. Introduceti la rece pentru minim 3-4 ore inainte de utilizare. Carnea se scoate de la marinat cu 1-2 ore inainte de a se pune pe gratar.  Scoateti pulpele de pui din marinat si puneti-le pe gratar, bine scurse, la foc mediu.Rumeniti pulpele, pe ambele parti, timp de 20-30 de minute (pe fiecare parte). Pentru un tratament termic uniform puteti acoperi pulpele de pui pe gratar cu o folie de aluminiu. Pulpele de pui la gratar se servesc cu diverse salate.