Pulpe de pui marinate la gratar

Pulpe de pui marinate la gratar


 
Ingrediente:                                            

  •  4 pulpe dezosate o cana de apa
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 2-3 linguri de otet de mere
  • 3 catei de usturoi pisat
  • 3 foi de dafin verdeturi: patrunjel, marar, cimbru, maghiran, busuioc, menta, oregano, sare si piper, mustar dulce sau picant, in functie de preferinta

    Se prepara o marinata din apa, otet, ulei de masline, usturoi, verdeturi (3/4 din cantitatea totala) si foile de dafin. Se bat putin pulpele de pui, de preferinta este sa le bateti intre doua folii de plastic pentru a nu rupe carnea. De lasa carnea carnea la marinat 30 de minute.
    Apoi scoatem carnea, o tamponam cu un servet de bucatarie ca sa eliminam excesul de lichid si ungem pulpele pe o parte cu mustar, intr-un strat gros, cat sa nu se mai vada deloc carnea si presaram verdeturi. Incingem gratarul si punem carnea pe gratar, cu partea unsa cu mustar in jos. Apoi ungem si partea de sus cu mustar si lasam carnea sa se patrunda bine.