Salata de legume la gratar

Salata de legume la gratar

 Ingrediente:

  • 12 ciuperci mari
  • doi ardei grasi mari
  • doua cepe
  • doua salate (sau echivalentul in frunze de spanac)
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • doi catei de usturoi,
  • doua rosii
  • branza uscata pentru ras

Mod de preparare:

Pune pe gratar: ciupercile cu palaria in sus, piciorusele de la ciuperci, ardeii grasi taiati in jumatate, rosiile intregi si ceapa, curatata (dar intreaga), dupa ce ai uns fiecare leguma cu putin ulei.

Intr-un vas mare, rupe in bucatele salata sau frunzele de spanac.

Curata usturoiul si piseaza-l foarte bine, pana se face o crema. Adauga putin ulei si amesteca bine, ca la maioneza. Adauga sucul care rezulta din rosiile puse pe gratar, date prin razatoare. (Pe gratar, la jar, rosiile trebuie sa stea maxim 10 minute).

Taie ceapa (care a stat pe gratar maxim 5 minute), dupa cum iti place: inele sau bucati mai mari. Adauga ceapa peste salata.

Taie in patru fiecare ciuperca si adaug-o in salata.

Taie ardeii grasi in felii sau bucati si adauga-i si pe acestia in bol.

Amesteca totul usor.

Adauga dressingul facut din usturoi si rosii. Adauga sare si piper si, daca mai este nevoie, ulei. Rade branza pe deasupra si serveste.