Salau la gratar

Salau la gratar

Ingrediente:
1 ½ kg salau,½ kg cartofi
o lamaie
o legatura patrunjel
4 catei usturoi
100 ml ulei
condimente pentru peste
sare
piper

Mod de preparare:
Cureti bine pestii (solzi si branhii), ii tai pe lungime pe burta, ii cureti si in interior, ii speli bine si ii lasi sa se scurga un pic. Ii condimentezi si ii pui sa stea la rece aprox. 20 minute.
Intre timp cureti cartofii, ii speli si ii tai pai sau rondele dupa preferinta.

Pui o tigaie cu ulei pe foc, il lasi sa se incinga si apoi pui cartofii, iar pestele ii asezi pe gratarul bine incins.
In acest timp, faci un mujdei de usturoi si tai cateva felii din lamaie.
Pestii ii intorci ca sa se rumeneasca uniform.
Iei o farfurie si o aranjezi cu felii de lamaie si patrunjel, pui cartofii prajiti si pestele facut la gratar. Peste cartofi poti turna mujdeiul de usturoi, iar peste salau zeama de la lamaia ramasa.