Scrumbie la gratar cu otet de vin

Scrumbie la gratar cu otet de vin

Ingrediente: 

  • 4 scrumbii proaspete
  • sare
  • piper cu aroma de lamaie
  • 2 lamai
  • 1 legatura marar
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri otet din vin

Mod de preparare:

Cureti pestii de solzi si intestine, ii speli bine, ii usuci si ii crestezi de 3-4 ori, perpendicular pe lungime.

Presari pestele cu sare si piper dupa gust si il lasi la frigider pentru 2 ore.

Fierbi otetul diluat cu 200 ml apa impreuna cu 1/2 lingurita sare, un praf de piper si ardeiul taiat in patru.

Dupa cateva clocote, stingi focul si lasi lichidul sa se raceasca.

Introduci rondele de lamaie in burtile pestilor.

Asezi pestii pe bucati de folie de aluminiu, ii stropesti cu zeama de la 1/2 lamaie, presari mararul fin tocat si ambalezi scrumbiile in folie.

Nu e nevoie sa ungi folia, caci scrumbia este un peste gras.

Pe gratarul cu jar incins, asezi pestii si ii frigi pe ambele parti cate 15 minute, pana cand folia de aluminiu incepe sa se ingalbeneasca putin.

Cat sunt calzi, ii scoti din folie, ii asezi pe un platou si ii stropesti cu sosul picant.

Decorezi cu felii de lamaie.