Somon la gratar

Somon la gratar

Ingrediente:

  • 1 kg de somon
  • 2 catei de usturoi uscat
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 lingurita de sare

 

 

 

 

Preparare:

Se taie pestele in 4 portii egale, se amesteca intr-un bol uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea, piperul, usturoiul si rozmarinul si se unge pestele cu acest amestec;

Se aseaza pestele pe gratarul uns cu ulei de masline, se frige la foc mediu spre rapid, pana cand incepe sa se desfaca usor (circa 4-6 minute pentru o felie de 1 cm grosime);

Daca pestele are mai mult de 2 cm grosime, intoarceti-l pe partea cealalta la jumatatea intervalului;

Daca folsiti gratarul cuptorului de la aragaz, asezati-l circa 10 cm fata de sursa superioara de caldura si procedati ca mai sus;

La servire, puteti garnisi pestele cu capere si frunze proaspete de rozmarin.

Taguri: