
Somon la gratar
Ingrediente:
- 1 kg de somon
- 2 catei de usturoi uscat
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 2 lingurite ulei de masline
- 1 lingurita de sare
Preparare:
Se taie pestele in 4 portii egale, se amesteca intr-un bol uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea, piperul, usturoiul si rozmarinul si se unge pestele cu acest amestec;
Se aseaza pestele pe gratarul uns cu ulei de masline, se frige la foc mediu spre rapid, pana cand incepe sa se desfaca usor (circa 4-6 minute pentru o felie de 1 cm grosime);
Daca pestele are mai mult de 2 cm grosime, intoarceti-l pe partea cealalta la jumatatea intervalului;
Daca folsiti gratarul cuptorului de la aragaz, asezati-l circa 10 cm fata de sursa superioara de caldura si procedati ca mai sus;
La servire, puteti garnisi pestele cu capere si frunze proaspete de rozmarin.