Vinete la gratar

Vinete la gratar – Reteta1

Ingrediente:   

  • 4 vinete
  • ulei de masline
  •  sare

 Mod de preparare:

Vinetele se spala, se sterg, se taie rondele , se sareaza dupa preferinta (cotorul il indepartam). Se coc pe gratarul incins bine pe ambele parti. Se pun apoi intr-un vas feliile de vinete si se stropesc cu putin ulei de masline .

Se servesc reci.

e poate adauga usturoi tocat atunci cand se pune ulei…sunt o adevarata delicatese

 

 

Vinete la gratar-Reteta 2

 

Ingrediente:

 

  • O vanata mare
  • O linguirta de miere
  • O lingurita ulei de masline
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 lingurite otet balsamic
  • Sare, piper
  • 1 lingurita pasta de chilli sau harissa
  • Pregatire vinete la gratar

 Mod de preparare:

 Se taie vinetele in felii nu mai groase de 2 cm. Le presaram cu multa sare si le punem la scurs pe niste prosoape de hartie pentru vreo 15 minute. Le puteti stropi si cu putina zeama de lamaie pentru a nu se oxida.

Intr-un bol, pregatim o marinata din celelalte ingrediente. Incingem gratarul. Luam fiecare felie de vanata si o dam prin sosul pregatit apoi o punem pe gratar. Dam focul la mediu si lasam 3 minute.

Intoarcem feliile la 90 grade pentru a forma modelul de grilaj pe vanata.  Mai lasam 3 minute. Cu o pensula de bucatarie ungem partea de sus a vinetelor cu restul de sos. Intoarcem si repetam procedura. 

Vinetele trebuie sa fie maronii dar nu negre. Atentie, se prajesc destul de repede!

 

Taguri: