
Friptura din muschi de vita la gratar in crusta
Ingrediente:
- muschi de vita
- mustar de Dijon cu nuci (sau mustar amestecat cu putina nuca macinata)
- piper
- sare
Mod de preparare :
Puneti carnea pe gratar (bucata intreaga groasa). Condimentati cu piper negru macinat.
Cand e bine rumenita pe o parte, intoarceti bucata de carne. Nu o presati si nu o intepati in timp ce se frige.
Spre final, presarati sare. Puteti sa verificati daca e facuta mediu prin apasarea cu degetul. Carnea trebuie sa fie moale, dar sa opuna o usoara rezistenta.
Ungeti fripturile cu mult mustar, sa se formeze o crusta.
Lasati-le sa mai stea inca 2 minute pe grill-ul incins (dar opriti focul, daca e facuta carnea). Mustarul de Dijon cu aroma de nuca va crea o crusta delicioasa. Scoateti carnea pe o farfurie pre-incalzita si lasati-o 5 minute fara sa o atingeti. Apoi o sectionati in felii groase, perpendicular pe fibra.
Pofta buna!