
Pulpe de pui la gratar
Reteta 1
Ingrediente:
- 2 kg de pulpe de pui intregi, cu piele
- sare,
- piper,
- boia de ardei iute,
- 2-3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Pulpele, bine spalate si zvantate, se cresteaza putin, se ung cu putin ulei si se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei iute si se lasa asa pret de vreo 2-3 ore.
Se incinge bine, bine gratarul si si se pun pulpele Cand sunt aproape de gata, se stropesc cu un pic de zeama de usturoi.
Reteta2
Ingrediente:
- 8 pulpe de pui
- 400 ml iaurt
- 1 lingura rasa de harissa
- 1 lingura zdravana de ras el hanout
- 3 linguri zeama de lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita piper negru macinat
- 1 lingura rasa de sare
Crestati pulpele din loc in loc (2-3 ori pe fiecare parte).Curatati usturoiul si tocati-l fin. Amestecati iaurtul cu sare, piper, zeama de lamaie, ulei de masline, harissa si ras el hanout.Turnati iaurtul cu condimente peste pulpele de pui. Introduceti la rece pentru minim 3-4 ore inainte de utilizare. Carnea se scoate de la marinat cu 1-2 ore inainte de a se pune pe gratar. Scoateti pulpele de pui din marinat si puneti-le pe gratar, bine scurse, la foc mediu.Rumeniti pulpele, pe ambele parti, timp de 20-30 de minute (pe fiecare parte). Pentru un tratament termic uniform puteti acoperi pulpele de pui pe gratar cu o folie de aluminiu. Pulpele de pui la gratar se servesc cu diverse salate.