
Vinete la gratar – Reteta1
Ingrediente:
- 4 vinete
- ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Vinetele se spala, se sterg, se taie rondele , se sareaza dupa preferinta (cotorul il indepartam). Se coc pe gratarul incins bine pe ambele parti. Se pun apoi intr-un vas feliile de vinete si se stropesc cu putin ulei de masline .
Se servesc reci.
e poate adauga usturoi tocat atunci cand se pune ulei…sunt o adevarata delicatese
Vinete la gratar-Reteta 2
Ingrediente:
- O vanata mare
- O linguirta de miere
- O lingurita ulei de masline
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 2 lingurite otet balsamic
- Sare, piper
- 1 lingurita pasta de chilli sau harissa
- Pregatire vinete la gratar
Mod de preparare:
Se taie vinetele in felii nu mai groase de 2 cm. Le presaram cu multa sare si le punem la scurs pe niste prosoape de hartie pentru vreo 15 minute. Le puteti stropi si cu putina zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
Intr-un bol, pregatim o marinata din celelalte ingrediente. Incingem gratarul. Luam fiecare felie de vanata si o dam prin sosul pregatit apoi o punem pe gratar. Dam focul la mediu si lasam 3 minute.
Intoarcem feliile la 90 grade pentru a forma modelul de grilaj pe vanata. Mai lasam 3 minute. Cu o pensula de bucatarie ungem partea de sus a vinetelor cu restul de sos. Intoarcem si repetam procedura.
Vinetele trebuie sa fie maronii dar nu negre. Atentie, se prajesc destul de repede!